İstanbul’da fırtına nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşanırken balıkçılar da denize açılamadı. Lodosun balıkçıları olumsuz etkilemesiyle bazı balık çeşitlerinde fiyatlar artış gösterdi.

Marmara Denizi’nde etkisini sürdüren fırtınanın hızı zaman zaman 100 kilometreye kadar ulaştı. Şiddetli rüzgar, sahilde bulunan işletmeleri etkiledi. Lodos nedeniyle balıkçılar denize açılamazken, hem balık çeşitlerinde de azalma meydana geldi hem de tezgahlardaki balık fiyatları arttı.

Lodos nedeniyle denize açılamadıklarını belirten balık hali esnaflarından Yaşar Özyürek, ‘‘Balıkçılar denize açılamayınca balık olmuyor. Bazı bölgelerde çıkan balıklar daha pahalı oluyor. Kış aylarında balıklar göç ederek belli bölgelere yerleşiyorlar. Hava şartları ve sezonun sonu olmasıyla da bazı balık çeşitleri arttı.’’ dedi. Hamsi fiyatının arttığını da söyleyen Özyürek, ‘‘ Dünkü fiyat bugünü tutmuyor. Bugün kasasını 100 TL’den aldığımız hamsi, ertesi gün Lodos çıktığında kasası 300-400 TL oluyor. Dün 15 TL’den satılan hamsi, hava değişince 20 TL’ye çıkıyor.’’ diyerek balık fiyatlarının sürekli değiştiğini belirtti.

Lodosun etkisiyle oluşan güncel balık fiyatları ise şöyle:

Hamsi: 20 TL

İstavrit:25 TL

Çinekop:60 TL

Mezgit: 50-60 TL

Çipura:80 TL

Haber: Betül Kirez – İrem Bora