Zilberman Galari, Azade Köker imzalı “Bir Katlin Provası” başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, galerinin Mısır Apartmanı’ndaki ana mekânında sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

“Bir Katlin Provası” sanatçının Zilberman’daki beşinci kişisel sergisi olmasının yanı sıra, sorduğu sorularla birlikte dünya ve yaşamın kaynağında bulunan dişil enerjinin toplum düzeninde nasıl sınırlandırıldığını sergide bulunan kolaj, heykel ve görsel referanslarıyla sorguluyor.

Heykellerde Antik Yunan dönemini ve fütüristtik yapıların karanlık izleriyle günümüzde de büyük bir sorun haline gelen kadına yönelik şiddet ve cinsel tacizi aktaran Köker, özellikle güneş paneli içerisinde; kâğıt, pamuk ve tül gibi malzemelerle beden formuna dönüştürülmüş “Femicide” Türkçe anlamıyla “Kadın Cinskırım” olarak isimlendirdiği eseriyle bu konuya önemle dikkat çekiyor. “Peplos” ismiyle karşımıza çıkan beden formu özellikle kadınlar üzerinde egemen olan güzellik algısına, Antik Yunan döneminde genellikle kadınların giydiği ve eserin de adı olan “Peplos” ile bir eleştiri ortaya koyuyor.

“Vatertag- Ideen” yani “Babalar Günü” eseriyle ayrıca erkeğin toplum içinde en çok bilinen mikro temsili olan ailenin, dünyada yükselişe geçen muhafazakâr söylemlerin içindeki varoluşunu ve tüm bu olanlarla birlikte aile ve kadınla olan ilişkisini yorumluyor.

Toplumsal sorunları eserlerle konu alan sergi, 7 Eylül- 4 Aralık tarihlerine kadar Zilberman’de ziyaretçilerini bekliyor.

HABER: Berfin Kahraman/ Ceren Kahya/ Zehra Semerci