Marmara’da sis sebebiyle balıkçılar bir haftadır denize açılamayınca, balık fiyatları arttı. Sis, balıkçıların denize açılmasını olumsuz etkiledi. İşte güncel balık fiyatlarında son durum.

Yoğun sis, bazı balık çeşitlerinin fiyatını arttırdı. Geçen hafta kilosu 40 TL’den satılan çinekop, bu hafta 45TL’den satılıyor. Sarıkanat 80, levrek 70, barbun ise 60 TL’ye yükseldi.

Bugünlerde az miktarda balık avlandığını söyleyen balıkçılar, durumun fiyatlara da olumsuz yansıdığını belirtti. Yağmur, fırtına ve sis gibi olaylardan etkilenen balıkçılar, denize açılamadığını bu sebeple de tezgâhlardaki balık fiyatlarının yükseldiğini söyledi. Geçen haftadan beri fiyatında artış olmayan hamsinin, yılbaşından sonra tezgahlarda azalacağı ve fiyatının yükselmesi bekleniyor.

İstanbul Fatih semt pazarı balıkçısı Yusuf Numan, fiyatların genel olarak önceki haftalara göre zamlandığını, zaman zaman ise fiyatların ikiye katlandığını belirterek, “Geçen haftalarda balık fiyatları çok düşmüştü. Fiyatlar hiç belli olmuyor ve birden artış gösterebiliyor. Akşam pazarında fiyatlar biraz daha düşüyor. Vatandaş, ucuz balık almak için akşam pazarını bekliyor.” dedi. Balıkçıların sisten dolayı denize çıkamadığını da belirten Numan, “Balıkçılar, denize açılamayınca, geçen hafta kilosu 40 TL olan çinekop, bu hafta 45-50 TL oldu. Sisten dolayı av azalınca fiyatlar da mecburen etkilendi.” dedi.

Güncel balık fiyat listesi

Çinekop 45-50 TL

Hamsi 15 TL – Akşam pazarı 13 TL

İstavrit 25 TL – Akşam pazarı 15TL

Sarıkanat 80 TL

Levrek 70 TL

Barbun 60 TL

Mezgit 20 TL – Akşam pazarı 15 TL

Haber: Betül Kirez – İrem Bora