Önümüzdeki yıldan itibaren geçerli olacak asgari ücret belirleme görüşmelerinin başlamasına az bir zaman kala, TGRT Haber ekranlarında Cem Küçük ile Aslı Hünel’in sunduğu Günaydın Türkiye’de konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, 2022 asgari ücret zammının 19 yıllık Ak Parti iktidar dönemindeki en yüksek zam olacağını söyleyince vatandaşın bu konu hakkındaki düşüncelerini ve beklentilerini sorduk.

Henüz zam pazarlıkları resmi olarak başlamazken enflasyon verileri ve benzeri göstergeler göz önünde bulundurularak 2022 asgari ücret zammının, beklenenden de daha yüksek olacağı kulislerde konuşuluyor. Son olarak AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan da, asgari ücret tartışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. TGRT Haber ekranlarında Cem Küçük ile Aslı Hünel’in birlikte sunduğu Günaydın Türkiye’de konuşan Özkan, 2022 asgari ücret zammının 19 yıllık AK Parti iktidarı dönemindeki en yüksek zam olacağını söyledi.

Cahit Özkan’ın yaptığı açıklamadan sonra hayat pahalılığından ve asgari ücretin düşük olduğundan şikâyet eden asgari ücretli vatandaşların açıklamalarından bazıları ise şu şekilde:

“Umarım Nefes Aldırır”

-Beklentimiz yüksek umarım gelen zam insanlara nefes aldırır. Yağın 5 litresi olmuş 96 lira. Halk yeterli beslenemiyor. Mutfakta olan temel ürünleri bile çok zor ve erteleyerek alıyoruz. Asgari ücrete zam yapıldıktan sonra doğalgaza, elektriğe, gıdaya da zam gelecekse hiç gelmesin, hesap aynı kalıyor. Sonuçta, bizim için değişen bir şey olmuyor.

‘‘Bilgisayar Alacak Param Yok’’

Ben üniversite öğrencisiyim ve çalışıyorum. Çalışmama rağmen bilgisayarım yok. Derslerin birçoğunun çevrimiçi olması bilgisayar gereksinimimi daha da arttırdı. Zam yapacaklarsa bile hayat pahalılığını göz önüne alarak zam yapmalılar. Çünkü asgari ücrete zam gelse bile enflasyonda da artış oluyor. Ben öğrenci olarak geçinemiyorum.

“Borçlarım Var”

-Asgari ücrete az zam geleceğini düşünüyorum. Evliyim, borçlarım var aynı zamanda 3 çocuk okutuyorum. Asgari ücrete gelecek her zam bizim için çok değerli. İnşallah yaşam kalitemizi arttıracak düzeyde bir zam yapılır… Buna neredeyse tüm vatandaşların ihtiyacı var.

Haber: Delil Nesin Ilgaz – Dila Sezen