İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya Buluşmaları Kapsamında Düzenlenen Söyleşide E-COM 101 E-Ticaret İnteraktif Pazarlama Ofisi Marka Mentorları Yeliz Kaymakçı ve Erdem Güngör Konuk Edildi.

E-ticaret hakkında açıklamalarda bulunan Güngör, E-ticaret kavramını açıklarken Alice Harikalar Diyarında masalına göndermelerde bulunarak ticareti “Alice’e Yol Gösteren Tavşana” benzettiğini belirtti. Söyleşiye katılan öğrencilerle keyifli sohbetler gerçekleştiren Güngör, “Hayatta planlama yapmak, İnteraktif olmak oldukça önemli diye düşünüyorum. Sonuçta hepimizin yarıştığı tek şey zaman” diye konuştu. Güngör aynı zamanda E-ticarette altyapı, kontrol, pazarlama iletişimi ve marka olabilmek gibi konulara değindi ve ardından sözü takım arkadaşı Yeliz Kaymakçı’ya bıraktı.

Marka yaratmada tasarımın önemine değinen Kaymakçı, markayı marka yapan özelliklerden bahsederek markanın vermek istediği imajı Apple ve Volvo markaları üzerinden anlattı. Kaymakçı aynı zamanda tüketiciler ve tüketici hakları, e- ticarete girerken neler yapmamız ve nelere dikkat etmemiz gerektiği ve bilinen markaların pazarlama taktiklerini de öğrenciler ile paylaştı.

Haber: Merve AĞIRBAŞ