İstanbul’da balık bolluğu yüzleri güldürdü. Balık fiyatları hava şartları nedeniyle artış gösterse de geçen seneye göre daha uygun. Peki, tezgahlarda balık fiyatları ne durumda? İşte güncel balık fiyatları…

Marmara’daki balık bolluğu tezgahlara da yansıdı. Fiyatlar geçen seneye göre daha uygun olsa da kötü hava koşulları hala bir risk oluşturuyor. Balığın fazlalaşmasıyla beraber düşen fiyatlar, talebi de arttırdı. Balıkçılar bu sene her çeşit balığın bol olduğunu ve vatandaşın bu sene balığa doyacağını söyledi. Boğazın prensi olarak adlandırılan lüferin tanesi geçtiğimiz yıl 80 -100 TL arasında satılırken bu sene tanesi 45 TL’den satılıyor. Vatandaşın balıkta ilk tercihi olan denizlerin kuru fasulyesi olarak nitelendirilen hamsinin fiyatında bir değişiklik olmazken akşam pazarında kilosu 10 TL’ye kadar düşüyor. Hamsiye talebin çok fazla olduğunu belirten balık pazarında balıkçılık yapan Yağız Yılmaz, “Bu sene balık sezonu bereketli ve çok yoğunluk var. Hamsi en ucuz balık çeşidi olduğu için vatandaşların ilk tercihi oluyor. Bol bol alıp buzluğa koyuyorlar.” dedi.

İşte karşılaştırmalı balık fiyatları:

İstavrit’in kilosu geçen hafta 25 TL iken bu hafta 15 TL’ye düştü.

Çinekop 40 TL’ydi, 45-50 TL’ye çıktı.

Mezgit’in kilosu 25 TL’ydi, 15 TL’ye düştü.

Palamut’un tanesi geçen hafta 50 TL iken bu hafta 60 TL’den satılıyor.

Balıkçı Yağız Yılmaz, ‘’Tezgahlarda balık bol. Özellikle hamsi, çinekop, istavrit ve mezgit ilgi görüyor. Palamut bu sene fazla olmadı ama hamsiden dolayı sezon çok şükür iyi geçiyor. Havaların durumuna göre fiyatlar değişiklik gösteriyor. İnşallah böyle devam eder. Yağmurla beraber balıklar daha çok yağlanıyor ve lezzetleniyor. Yağışlar devam ederse balık fiyatlarının daha da düşeceğini düşünüyorum.’’ dedi.

Haber: Betül Kirez – İrem Bora