Bir süredir KYK yurtlarında barınan öğrencilerin kotalı internet şikayetleri üzerine konuyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa yetkililerine sorduk.

Türkiye birkaç gündür Kanuni Sultan Süleyman yurdundaki öğrencilerin gerçekleştirdiği protestoyu konuşuyor. Öğrenciler yemeklerin kötü olması, çevredeki gasp olayları ve internetin hem düşük hızda çalıştığı hem de 16 GB kotalı internetin olması gibi nedenlerden protesto yaptıklarını söylediler.

Öğrencilerin gerçekleştirdiği protesto eylemlerinin ardından devreye giren ünlü Twitch yayıncısı Jahrein lakabıyla tanınan Ahmet Sonuç İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu etiketleyerek yayınladığı bir dizi tweet ses getirdi. Etiketlendiği tweetlere cevap veren İmamoğlu en kısa sürede öğrencilerin sorunlarıyla ilgileneceklerini bildirdi.

“İBB olarak öğrencilerin yaşadığı sorunlara çözüm üretmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Yakından ilgileneceğiz.” ifadelerini kullanan İmamoğlu daha sonra yeni bir açıklamada bulunarak “İstanbul’daki KYK Yurtlarında kalan öğrenci kardeşlerimizden, yurtlara yüksek kotalı internet sağlanması için çok sayıda mesaj alıyoruz. Bakanlığımız uygun görürse tüm yurtlara yüksek kotalı ücretsiz İBB Wi-Fi altyapısını kurabiliriz.” dedi.

İBB Beyaz Masa yetkilileri ise, yurtlarda bulunan öğrencilerin sorunlarına İBB olarak değer verdiklerini belirterek, İstanbul’da bulunan bazı yurtlara Mobil İletişim araçlarının internet hizmeti verdiğini söyledi. Bunun bir başlangıç olduğunu vurgulayan yetkililer İstanbul’daki tüm yurtların kesin internet çözümü için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na başvurduklarını şimdi gözlerinin kulaklarının gelecek yanıta olduğunu belirtti.

Mobil İletişim noktasının bulunduğu İstanbul Esenyurt ilçesindeki Mahir İz Erkek Öğrenci Yurdunda ise öğrenciler durumdan gayet memnun. Öğrencilerle yaptığımız söyleşide internet sorununun özellikle bu salgın döneminde kendilerinin için çok önemli olduğunu söyleyen öğrenciler, İBB’nin göndermiş olduğu araç sayesinde internet sıkıntılarının giderildiğini belirttiler.

Haber: Ömer Can Kutval – Delil Nesin Ilgaz