Bilim insanları tıpkı tavuk gibi yumurtasından çıkmaya hazırlanan bir dinozorun mükemmel bir şekilde korunmuş embriyosunu bulduklarını duyurdu. Çin’in güneyindeki Ganzhou bölgesinde keşfedilen embriyonun 66 milyon yaşında olduğu tahmin ediliyor.

Araştırmacı Dr. Fion Waisum Ma, bunun bugüne kadar bulunmuş “en iyi dinozor embriyosu” olduğunu söyledi. AFP haber ajansına konuşan Dr. Ma, ”Modern kuşlardaki bu davranış ilk olarak dinozor atalarından kaynaklanıyor ve kuşların onlardan evrildiğine işaret ediyor.” dedi.

Baby Yingliang, başından kuyruğuna 27 cm uzunluğunda ve 17 cm uzunluğundaki bir yumurtanın içinde kıvrılmış pozisyonda yatıyor. Yumurta Çin’deki Yingliang Stone Doğal Tarih Müzesi’ne getirildi.

 Bilim insanlarının teknolojik ilerlemeleri sayesinde dinozorların nasıl yaşadığı ve davrandığı hakkında gün geçtikçe daha çok bilgiye sahip olabiliyoruz. Dinozorlar 243 milyon yıl önce yaşamış ve hala kalıntıları bulunuyor. Bulunan embriyo şimdiye kadar bulunanlar arasında en iyi korunmuş embriyo. Dinozorun vücudunun bir bölümü hala kaya ile kaplı. Araştırmacılar çalışmalarını devam ediyor.  

HABER: ANILCAN DAĞISTAN – CEYDA İŞLER