İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, “Askıda Fatura” projesi Türkiye’deki yardımseverlerin desteğiyle 41 Milyon TL’lik dev bir dayanışmaya dönüştü. Rakam her geçen gün daha da artıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “İstanbul’da kimseyi darda bırakmayacağız” diyerek duyurduğu iyilik hareketine yardımseverlerin ilgisi sürüyor.   

Projenin hayata geçtiği Mayıs 2020 tarihinden itibaren 280 bin faturaya karşılık gelen 41 milyon TL ilgili kurumlara ödendi. 

Yardımlar kimlere ulaşıyor? 

IBB’ye sosyal yardım talebinde bulunmuş ve talebi onaylanmış olan herkese yardımlar ulaşıyor. 

Bu iyilik hareketine nasıl destek verebilir? 

Ödeme güçlüğü çekenlere fatura desteğinde bulunmak isteyenler, 153 İBB Beyaz Masa’ya ulaşarak ya da https://askidafatura.ibb.gov.tr/  web sitesini ziyaret ederek katkıda bulunabiliyorlar. Sitede bulunan “Askıda Fatura” portalına bırakılmış faturalardan seçilerek yapılan ödemelerde borçlu abone ismi yer almıyor.  Böylece veren elin alan eli görmediği bir dayanışma geliştiriliyor.  

Askıya sadece İBB tarafından sosyal yardım talebi onaylanmış kişiler fatura bırakabiliyor. Daha önce sosyal yardım talebinde bulunmamış kişiler ise https://sosinc.ibb.gov.tr adresinden talepte bulunarak bu süreci başlatabiliyor. 

İBB yetkilileri sosyal dayanışmayı büyütmek isteyen imkan sahibi vatandaşları “Askıda İyilik Var” kampanyasına katılmaya davet ediyor. 

Haber: Ebru Akcan