İstanbul Büyükşehir Belediyesi sağlıklı bir yaşam için vatandaşları adım atmaya davet ediyor

İstanbul’un tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek ve insanları sağlıklı bir yaşama teşvik etmek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir kampanya başlattı. “Yürü Be İstanbul” adlı kampanyanın mobil uygulamasını hem Play Store hem de AppStore’da kullanıcılara sundu.

Uygulamayı indirince sizden bir profil oluşturmanız isteniyor. Oluşturduğunuz profil sonrasında mobil cihazınızdan konum bilgilerinize erişmesine izin veriyorsunuz ve böylece uygulama sizin nerede olduğunuzu takip edebiliyor. Uygulamanın içinde bulunan adım sayar ile attığınız adımlar profilinizde kayıt altına alınıyor. Üstelik uygulamanın içinde İstanbulluları adım atmaya teşvik için çeşitli görevler ve ödülleri de var. Örneğin “Fersah Fersah İstanbul” görevi ile boğazda keyifli bir yürüyüş yapılması isteniyor. Görevleri tamamladıkça ve daha çok yürüdükçe profilinize rozetler kazandırıyorsunuz. Aynı zamanda kampanyanın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşıma göre bir haftada 50.000 adım atan ilk 2.500 kişiye tek geçişlik İstanbulKart yüklemesi, günlük 1000 adım atan herkese de BELTUR şubelerinden bir adet kahve hediye.

Yürü Be İstanbul kampanyasıyla daha sağlıklı ve mutlu bir İstanbul için yola çıkan İBB’si geliştirilen mobil uygulama üzerinde çalışacaklarını, henüz haritada açık olmayan yerlerin de yakında erişilebilir olacağını bildirdi. Aynı zamanda bazı kullanıcıların”Attığım adımlar sayılmıyor.”  gibi şikayetleri olduğunu ve bunu düzelteceklerini söyledi.

Haber: Merve Ağırbaş