Denizlerde palamut bolluğunun ardından bu kez de hamsi akın etti. Vatandaşın en çok tercih ettiği denizlerin kuru fasulyesi olan hamsinin bu hafta kilosu 50 liradan tezgahlarda yerini aldı.

Palamut bolluğunun yanına vatandaşın en çok tercih ettiği hamsi de eklendi. Havaların soğumasıyla İstanbul’da hamsinin kilosu 50 liraya düştü. Fiyatların düşmesiyle tezgahların yolunu tutan vatandaşlar, denizlerin kuru fasulyesi olan hamsiye ilgi gösterdi. Hem yağlı hem de diğer balık çeşitlerine göre daha ucuz olan hamsinin satışı balıkçıları memnun etti.

“Bol bol balık yesinler”

İstanbul’da balıkçılık yapan Kenan Günay, hamsi satışlarından memnun olduğunu belirterek, “Palamut bolluğunu uzun bir süre yaşadık çok şükür. Şimdi hamsi bolluğunu yaşıyoruz. Vatandaşın en çok tercih ettiği balık hamsi zaten. Hamsinin fiyatı düştü. Havaların soğumasıyla bol bol balık yesinler. Vatandaşlara bir balıkçı olarak önerim budur. Palamut ve hamsiyi özellikle öneririm. Balık mevsimi başladı. Yumurtasını döktü, yağını etine vermeye başladı. Balıklar yağlandıkça lezzetlenir. Herkes bütçesine göre haftada en az 1 kere mutlaka balık yemeye çalışsın. dedi”

Güncel Balık Fiyatları

Hamsi: 50 TL

Çinekop: 100 TL

Mezgit: 75 TL

Somon: 260 TL

İstavrit: 100 TL

Barbun: 140 TL

Sarıkanat: 125 TL

Levrek: 150 TL

Çipura: 125 TL

Haber: Betül Kirez – Damla Dokumacı – İrem Bora