İstanbul da ulaşıma yüzde 40 zam geldi. Özellikle taksilerdeki indi bindi fiyatlarının bu kadar artması hem vatandaşı hem de taksicileri üzdü. Duraklarda araçlar beklemeye başladı.

İstanbul da toplu taşımaya yüzde 40 zam yapıldı. Sarı taksilerde de yapılan yüzde 40 zam sonrası açılış tarifesi 9,8 TL’ye çıktı. En kısa mesafe için ücret ise 28 TL olarak belirlendi.  Halk metrobüs, otobüs gibi araçlardan ziyade taksilerdeki zamma daha çok öfkelendi. Taksiciler ile vatandaş arasında zaman zaman ortaya çıkan gerilimlerin üzerine bir de yapılan bu zamlar duraklarda bekleyen araçların artmasına sebep oldu.

İstanbul Bakırköy de taksi şoförü olan Ali Demir, “Vatandaşlar zamlardan dolayı bizim çok üstümüze geliyorlar” derken kendilerinin de durumdan memnun olmadığını belirtti. Demir, ellerinden bir şey gelmediğini belirtirken “zaten bir süredir vatandaş ile taksiciler arasında gerilim var. Özellikle Uber haberlerinden beri hep gerginlik yaşarken bir de üstüne yapılan bu zamlar artık gerçekten işimizi zorlaştırmaya başladı” dedi. Demir, vatandaşın taksiciyi mutlu sandığını ancak yapılan zamma bile sevinemediklerini belirtirken “Minibüse, otobüse yani her ulaşıma zam geldi, ama en çok tepki bize gösterildi. İnsanlar haklı ama bizi de anlamaları gerekiyor” diyerek sözlerine son verdi.

HABER: EGE MES