Bayram’ın vazgeçilmezi olan şekerin fiyatı da ikiye katlandı. Geçen yıl 15 TL olan bayram şekerlerinin kilosu bu yıl 50-60 TL’ye kadar yükseldi.

Bayram’ın vazgeçilmezi olan şekerin hammaddesine gelen zamlar ve maliyet artışları ile birlikte vatandaş, bayram şekeri alamaz hale geldi. Pandeminin etkisinin azalmasıyla bayram ziyaretlerinde artış bekleniyor ancak vatandaş, bayramı zamlı şekerle kutlayacak.

Şeker Bayram’ı öncesi satışların düştüğünü söyleyen esnaf Murat Ovalı, “Bayram şekerinin fiyatı ikiye katlandı. Vatandaş alamıyor, esnaf satamıyor. Önceden 1 ton alır, satardık. Şimdi 200 kilo alabiliyoruz. Bulamadığımızdan değil. Fiyatlar yüksek olunca alsak da satamıyoruz. Şekerin fiyatı yükseldi, bayram şekerinin fiyatı da arttı. Maliyetimiz de var. Elektrik faturası her geçen gün artıyor. Yetişemiyoruz.” dedi.

“KURTARAMIYORUZ”

Bayram şekeri satışlarının azaldığını dile getiren esnaf Cihan Salman, “Pandemide 4 bayram geçti, satış yapamadık. Şimdi etkisi azaldı ama bu sefer de zamlardan dolayı satış yapamayacağız. İş yok, boş boş bekliyoruz. Bu yıl beklentimiz vardı. Fiyatlar artınca beklentimiz boşa düştü. Artık her şey pahalı. Maliyetler çok fazla olunca karlar da düştü. Kurtaramıyoruz.” diye konuştu.

HABER: BETÜL KİREZ