Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric yaptığı duyuruda yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Başkanı Vladimir Zelenskiy ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Ukrayna’nın Lviv şehrinde görüşeceklerini açıkladı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın sona ermesi için arabulucuk çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki ülke arasındaki savaşın başlamasından sonra ilk kez Ukrayna’yı ziyaret edecek. Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric’in yaptığı duyuruda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve BM Genel sekreteri Antonio Guterres’in yarın Ukrayna’nın Lviv şehrinde görüşeceklerini açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres’in üçlü görüşmenin ardından 19 Ağustos’ta Ukrayna’nın tahıl sevkiyatının gerçekleştiği Odessa Limanı’nı da ziyaret etmesi düşünülüyor.

Guterres 20 Ağustos’ta İstanbul’a geliyor

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric ayrıca Genel Sekreter Guterres’in 20 Ağustos Cumartesi günü Ukrayna tahılının sevkiyatı için İstanbul’da kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi’ne de bir ziyaret düzenleyeceğini belirtti.

Haber: Barış Balcı