Spor Toto Süper Lig’de 34. Hafta karşılaşmasında sahasında Kasımpaşa’ya 3-0 mağlup olan Beşiktaş, kötü giden iç saha performansına bir yenisini daha ekledi.

Beşiktaş, Vodafone Park’ta Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Son haftaların formda ekibi Kasımpaşa, favori rakibini deplasmanda 3-0 mağlup ederek üç puanı hanesine yazdırdı. Muleka sergilediği performansla yıldızlaştı.

Kasımpaşa’nın gollerini Jackson Muleka (2) ve Mortadha Ben Ouanes kaydetti.

Beşiktaş, evinde çıktığı son 6 maçta 4. defa puan kaybetti. Iç sahada oynadığı son 6 maçta toplamda 9 puan kaybetti (3B 2G 1M).

Alınan kötü sonuçlardan sonra Beşiktaş taraftarı, yönetime tepki gösterdi “Yönetim istifa” “Yönetim uyuma Beşiktaş’a sahip çık!” şeklinde tezahüratlarla başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetimini protesto etti.

MULEKA KARTALA ACIMADI

Kasımpaşa, Beşiktaş karşısında ilk yarıda iki gol buldu. Karşılaşmanın 28. dakikasında Muleka takımını öne geçirdi. Doğucan Haspolat’ın sol çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında Uros Spajic’in kafa vuruşu ile indirdiği topta Muleka gelişine yaptığı yarım vole vuruşuyla ağları havalandırdı.

İlk yarının uzatma dakikaları oynanırken Kasımpaşa farkı ikiye çıkardı. Orta sahanın taç çizgisinde Florent Hadergjonaj’in gönderdiği uzun top ile buluşan Ben Ouanes kaleci Ersin Destanoğlu’nun önde olduğunu görüp aşırtma bir vuruş ile topu ağlara gönderdi.

Tüm riskleri alan rakibi karşısında boş alanlar bulan Kasımpaşa, 82. dakikada farkı üçe çıkardı. Rakip yarı alanda yapılan pres sonrası kapılan topta Haris Hajradinovic’in pasında ceza sahasında topla buluşan Muleka yerden vuruşuyla kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti.

KASIMPAŞA 9 YIL ARANIN ARDINDAN GALİP

Kasımpaşa, konuk olduğu Beşiktaş’ı 9 yıl sonra deplasmanda mağlup etti. Lacivert-beyazlılar, Beşiktaş deplasmanında en son 2012-2013 sezonunda 3-1 galip ayrılmıştı.

Kasımpaşa, Süper Lig’in son 7 haftasında 6 galibiyet, 1 mağlubiyet alarak 47 puanla 11. sırada yer aldı.

HABER: MERT ÜNLÜ