Dünyanın takip ettiği dev satın alma gerçekleşti. Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın almak için anlaştı. Anlaşma, Twitter tarafından doğrulandı.

Geçtiğimiz günlerde ABD merkezli sosyal medya platformu olan Twitter için hisse başına 54,20 Dolar teklif ederek Twitter’ın tamamına talip olan Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın almak için anlaştı. Anlaşma, Twitter tarafından yapılan açıklama ile de doğrulandı. Twitter’ın tamamının Musk’a ait bir kuruluş tarafından hisse başına 54,20 dolardan satın alınacağı ve satın alma işleminin tamamlanmasının ardından Twitter’ın özel bir şirket haline geleceği belirtildi.

Musk anlaşma duyurulmadan önce Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Umarım beni en sert eleştirenler bile Twitter’da kalmaya devam eder, çünkü ifade özgürlüğü bu demek” dedi.

2021’in ikinci çeyreği itibarıyla sitenin günlük aktif kullanıcı sayısı 206 milyon olarak belirlendi. Ocak 2022 verilerine göre ise Türkiye 16,1milyon kullanıcıyla dünyada yedinci sırada olduğu açıklandı.

Twıtter’ın Muazzam Bir Potansiyeli Var

Twitter’ı satın alma konusunda varılan anlaşmayı yaptığı basın açıklaması ile duyuran Musk, “İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır” dedi. Musk, “Ayrıca ürünü yeni özelliklerle geliştirerek, güveni artırmak için algoritmaları açık kaynak yaparak, spam botlarını yenerek ve tüm insanların kimliğini doğrulayarak, Twitter’ı her zamankinden daha iyi hale getirmek istiyorum. Twitter’ın muazzam bir potansiyeli var. Onu ortaya çıkarmak için şirket ve kullanıcı topluluğuyla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum” dedi.

Musk, Twitter algoritmasını açık kaynak yapmayı, bot ve sahte olarak adlandırılan hesapları ortadan kaldırmayı ve gerçek kullanıcıların uygulamada olmasını sağlamayı hedeflediğini söyledi.

HABER: DELİL NESİN ILGAZ