Camiye dönüştürülen Ayasofya’nın imparatorluk kapısının kırılarak tahribata uğramasının ardından bu kez de tarihi yapının içindeki su haznesinin kapağının kırıldığı ve içine ayakkabıların konulduğu görüldü. Görüntü sosyal medyada gündem oldu.

Müze statüsü kaldırılarak camiye dönüştürülen Ayasofya’da tarihi ve kültürel değerler zarar görmeye devam ediyor. Daha önce tarihi yapının imparatorluk kapısından parça koparılması gündeme gelmişti. Bu kez ise tarihi su haznesinin kırıldığını gösteren fotoğraf gündeme düştü.

Bir sosyal medya kullanıcısının paylaştığı fotoğrafta tarihi düz haznesinin kapağının kırıldığı ve içine ayakkabıların konulduğu görülüyor. Haznenin etrafında da ayakkabılar bulunuyor.  Kullanıcı fotoğrafı, “Bu fotoğrafı dün gece (24 Nisan) saat 22.43’te Ayasofya Camiinde çektim, Osmanlı’dan kalma su haznesinin kapağını kırıp içine ve yanına ayakkabılarını koymuş insanlar, kimsenin umurunda değil bu durum, yardıma ihtiyacı var” notuyla paylaştı.

İstanbul Valiliğinden Açıklama

İstanbul valiliğinden konuyla ilgili resmi açıklama geldi  “İddialar gerçek dışıdır. Haberde yer alan fotoğrafın geçmişte çekildiği tespit edilmiştir. Söz konusu fotoğraf  bugünkü mevcut durumu yansıtmamaktadır.” Açıklamasında bulundu.

HABER: EBRU AKCAN