Soruların sızdırıldığı skandal sınav iptal edildi. Bakan Bozdağ çok yönlü bir soruşturma süreci başlattıklarını belirterek Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Savcılığının iş başında olduğunu söyledi.  

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ dün Akit TV kanalında yayınlanan “Ankara Kulisi” adlı programa konuk oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunulan programda Bakan Bozdağ iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’na dair açıklamalarda bulundu. Bakan Bekir Bozdağ iptal edilen KPSS hakkında “Hükümet’in yapması gereken ne varsa hükümet hepsini tek tek yaptı. Herhangi bir muhalefet partisi genel başkanı ya da siyasetçi veya kamuoyundan birinin, ‘hükümet şunu da yapmalıydı’ diye söyleyebileceği bir şey yok” dedi.

“Cumhurbaşkanı hemen konuya müdahale etti”

Bakan Bozdağ konuyla ilgili açıklamalarının devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuya özel hassasiyet göstererek derhal müdahale ettiğini belirtti. Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi için ÖSYM Başkanının görevden alındığını vurgulayan Bozdağ devreye sokulan Devlet Denetleme Kuruluyla birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının da konuyu bütün boyutlarıyla araştırmak ve aydınlatmak için soruşturma başlattığını bildirdi.

 “Kimsenin şüphesi olmasın”

Sınavın sızdırılması ile ilgili adli işlemlerin devam ettiğini belirten Adalet Bakanı Bozdağ bu konuda Kimin suçu ve ihmali varsa cezasını çekecek. Kimsenin şüphesi olmasın diyerek yeni yapılacak sınava herkesin gönül rahatlığı ile girebileceğini de söyledi.

Haber: Barış Balcı