Rusya ve Ukrayna heyetleri müzakereler için İstanbul’da.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik 24 Şubat’ta başlattığı saldırıların ardından taraflar, ilk olarak 10 Mart’ta Antalya’daki Diplomasi Forumu’nda bir araya gelmişti. Masadan ateşkes kararı çıkmasa da benzer görüşmelerin olabileceği konusunda iki ülkenin dışişleri bakanı da mutabık olduklarını bildirmişti. İki ülke heyeti yeni bir müzakere için dün İstanbul’a geldiler. Görüşmeler, 28-30 Mart tarihleri arası yapılacak.

KULEBA: AMACIMIZ ATEŞKES

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba: “Ukrayna’nın Rusya ile yapacağı görüşmelerdeki en önemli amacımız ateşkes anlaşması yapmak” İfadelerini kullandı.

LAVROV: BAŞARILI SONUÇLANMASINI ÜMİT EDİYORUZ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Rusya ile Ukrayna arasındaki yüz yüze müzakereler İstanbul’da yeniden başlıyor. Müzakerelerin başarılı sonuçlanmasını ümit ediyoruz.” dedi.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN MÜZAKERE AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin Türkiye’de bir araya gelmesi hakkında şunları söyledi: “Tarafların Türkiye’ye duyduğu güvenin sorumluluğunun bilincindeyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri neticesinde, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetleri tekrar Türkiye’de .Tarafların Türkiye’ye duyduğu güvenin sorumluluğunun bilincindeyiz. Toplantıların kalıcı ateşkesle sonuçlanarak barışa vesile olmasını ümit ediyoruz.”

HABER: MUHAMMED ARDA DEMİR