EURO 2020 Danimarka-Finlandiya mücadelesinde 42. dakikada geçirdiği kalp krizi sebebiyle sahalardan 9 ay uzak kalan Christian Eriksen,  Danimarka- Hollanda hazırlık maçıyla birlikte milli formasına attığı golle geri döndü.
Böyle Oynayamaz Diyerek Sözleşmesini Feshettiler
Ocak 2020’de İtalyan ekibi İnter’e katılan Christian Eriksen, geçirdiği kalp krizinin ardından kalbine pil takılmıştı. İtalya Seri A’da sağlık protokolü kuralları gereği maçlara çıkamayan orta saha oyuncusu, İnter’in protokol gereği Eriksen ile yola devam edemeyeceğini ve sözleşmesini karşılıklı anlaşarak feshettiğini kamuoyuna duyurmuştu.
Kariyeri Bitti Denildi Yine De Pes Etmedi
Bir süre boyunca çalışmalarına bireysel olarak devam eden 29 yaşındaki futbolcu, Ajax’ın B takımı ile antrenmanlar yaparak yeşil sahalara kendini hazırlamıştı. Eriksen,31 Ocak 2022 de İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brentford ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalayarak kariyerine yeniden geri dönüş yapmıştı.
Milli Formasına Kavuştu Golünü Attı
Danimarka-Hollanda hazırlık maçında oyuna girdikten 2 dakika sonra gol atmayı başaran Eriksen, hem milli formasına 287 gün sonra yeniden kavuşma sevinci yaşadı hem de talihsiz sürecini telafi etmeye başladı. Danimarkalı futbolcu, maçın ardından ise  sevincini sosyal medya hesaplarından “Bu duyguyu ne kadar özlediğimi anlatamam ! ” açıklamasını yaparak paylaştı.

HABER: MUHAMMED ARDA DEMİR