Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından tezgahlarda balık çeşitleri çoğaldı.

Balık pazarının en bilinen adreslerinden biri olan Beşiktaş balık pazarında muhabirlerimiz, halkın balığa olan ilgisi ve güncel fiyatlar hakkında Balıkçı Veysel Çimen’le görüştü. 

Çimen, hamsinin diğer balık çeşitlerine göre halk tarafından daha çok tercih edildiğini belirterek, ‘’Türkiye’de hamsiyi bilmeyen yok. Kilosu 15-20 TL olarak değişen hamsinin tercih edilme sebebi, halkın fiyatlara olan tepkisinden kaynaklanıyor.’’ dedi. Çimen, restoranların balık pazarlarına göre daha çok tercih edildiğini söyledi. Halkın marketleri seçmesinden yakınan Çimen, ‘’Marketlerde daha pahalı olmasına rağmen kredi kartı kullanıldığı için halk fiyatına bakmadan marketlerden alışveriş yapıyor. Ancak üç balığı 50 TL’ye alabilirken markette bu fiyat iki kat artış gösteriyor. Hem pahalı hem de taze olmayan balıkları tüketiyorlar.’’ diyerek marketteki balık satışına tepki gösterdi. 

Bir süre gündem olan müsilajın midye satışını etkilediğine değinen Çimen, ‘’Kıyılarda bulunan midyeler müsilajdan çok etkileniyor. Ancak kum midye bu sorundan etkilenmediği için kum midye satışları devam ediyor.’’ 

‘Mavi Yengece Rağbet Büyük

Tezgahlarda renkli haliyle göze çarpan mavi yengeç, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanıyor. Çimen, ‘’Son zamanlarda Afrika’dan geliyor ve burada yetiştiriliyor. Uğraş gerektirmeden yumurta gibi haşlanarak tüketildiği için sofraların pratik yemeklerinden biri haline gelmekte.’’ diyerek sözlerini noktaladı. 

Beşiktaş balık pazarında güncel balık fiyatları şöyle: 

Hamsi 15-20 TL 

Palamut 50 TL 

Çinekop 40 TL 

Haber: Betül Kirez – İrem Bora