Uzun süredir Dünya gündeminde de yer alan İstanbul’un taksi sorunu devam ediyor. Vatandaşlar taksiciler ile yaşadıkları sorunları hem görsel hem de dijital medyada sıkça gündeme getiriyor. Bakırköy Osmaniye semtinde bulunan Osmaniye Merkez Taksi çalışanlarıyla gündemdeki taksi sorunları hakkında konuştuk. Bu mesleği yıllardır yapan Cumhur Torunoğulları insanları tanımak için bu mesleğin içinde olmak gerektiğini söylüyor.  

“İnsanlar Bizi Robot Olarak Görüyorlar”

İstanbul Bakırköy’de bulunan Merkez Taksi çalışanları İstanbul’un taksi sorunu ile ilgili kendilerine göre haklı olduklarını belirtti. Bu konu hakkında görüşlerini dile getiren Cumhur Torunoğulları, “İnsanlar bizleri robot gibi görüyor ve taksiye bindiklerinde onları götürmeye mecburmuşuz gibi davranıyorlar. Buna itirazımız yok ama bunu kaba bir dille söylüyorlar. Aynı zamanda taksi fiyatlarının uygun olduğunu düşünüyoruz. Örneğin çoğu aile servis araçları yerine taksiye binmeyi tercih ediyor” dedi. Taksi şoförlerinin neden kısa mesafe için müşteri almadıkları sorusunu dile getirdiğimizde, durakta taksi şoförlüğü yapan Oğuz Değirmenci, “Bana göre bunun en büyük nedeni trafiğin olması. Her yerde kazılıp yarım kalmış ve dolayısıyla trafiğe sebep olan yollar var. Bu yüzden kısa mesafe için taksiciler o yola girmek istemiyor. Trafik olmadığında ise bazı taksi çalışanları bir saatten sonra uzun mesafeye giden müşteriyi tercih ediyor” diye konuştu.

Taksicilerin fazla para kazandığına da katılmayan Değirmenci, taksi araçlarının birçok masrafının olduğunu ve kazanılan paranın büyük kısmının araç bakımına gittiğini söyledi. Bu yüzden ay sonunu getirdiklerinde kendilerini karda saydıklarını dile getirdi. Vatandaşlar ise taksi çalışanları ile farklı fikirde. Genel olarak büyük bir taksi sorununun olduğunu ve taksiye bindiklerinde memnun olmadıklarını dile getiriyorlar. Yolların bilerek uzatılması, taksi çalışanlarının kaba davranması, para üstünün eksik verilmesi ise diğer şikayet edilen konulardan bazıları. Bu konular arasında en çok karşılaşılan sorun ise kısa mesafe için müşteri alınmadığı oldu.

Haber: Ege VARNA- Serhat ÜNLÜ- Mert ÜNLÜ