Üniversitelerde online eğitim devam ediyor. Bu konuyla ilgili olarak Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Mehmet Reşat Başar açıklamalarda bulundu.

Başar, üniversitemizin online eğitim için 200’den fazla derslikle hem online hem de hibrit eğitim için her türlü hazırda olduğu altyapıya sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, üniversitenin hibrit eğitim seçeneği olduğunu, ancak öğrencilerin buna zorunlu kılınmadığını ve isteyenlerin derslere gelebileceğini söyledi. Başar, şu an için öğrencilerin %3’ünün okula geldiğini belirtti.

Yüz yüze eğitime ne zaman geçileceği konusunda ise Başar, kesin kararın YÖK tarafından verileceğini ve üniversitenin her türlü karara hazır olduğunu ifade etti. Ayrıca, hibrit eğitime geçilirse mevcut sistemlerinin uygun olduğunu söyledi.

Sınavlarla ilgili olarak Başar, vize sınavlarının öngörülen %60’tan %40’a düşürülmesini ve sınavların online olarak yapılmasını öngördüklerini, ancak YÖK tarafından gelebilecek bir karar değişikliği durumunda bu planın değiştirilebileceğini açıkladı.

Üsküdar Üniversitesi’nin online eğitim sürecinde öğrencilerine sunduğu imkanlar ve hazırlıkları ile her türlü senaryoya hazır olduğu görülüyor.

Haber: Ufuk Sepetçi