Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konuk olduğu televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Enflasyona dair yaptığı açıklamalar Twitter gündemine oturdu. Bakan Nebati Enflasyon için “taviz yok” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyona ilişkin yaptığı açıklamada “Biz büyümeden taviz vermiyoruz. Bundan taviz vermediğimiz için enflasyon biraz zaman alır.” dedi. Bakan Nebati, Emtia ve petrol fiyatlarının çok yükseldiğini vurgularken ekonomik göstergelerin 2021’den bu yana yeşilden sarıya döndüğünü belirtti.

“Ben Bu Enflasyonla Sokağa Çıkabiliyorum.”

Yabancı bakanlarla yaptığı sohbete de değinen Nebati, bir ülkenin bakanıyla sokağa çıktılarını ve enflasyonla ilgili konuşurken, bizdeki enflasyonun çok yüksek olduğunu söyleyen yabancı bakana “Biz bununla mücadele edeceğiz, bunu çözeceğiz, kararlıyız ama bakın ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum. Siz yüzde 10’luk enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz” dediğini aktardı.

Bakan Nebati, Türk lirası ve TÜİK hakkında da şu konulara da değindi;

“Türk lirası reel olarak değer kazanıyor. Enflasyon düşmeye başladığı anda TL daha değer kazanacak” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumuna (TÜİK) ilişkin eleştirilere de değinen Nebati  “TÜİK’e sistematik operasyon yapılıyor. TÜİK’in yöntemleri çok açık. Rakamlarla oynama şansı yok” dedi.

Hayal Kırıklığına Uğrayacaklar

Tahıl krizi ve dar gelirlilerin korunmasıyla ilgili önlemler konusunda da açıklamalarda bulunan Nebati sıkıntıların bertaraf edileceği sözünü verdi. Hükümetin işbaşında olduğunu söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dar gelirlilerin korunması için gerekli adımları attıklarını söyledi.

Erdoğan gitsin diyenlerin hayal kırıklığına uğrayacağını öne süren Bakan Nebati Cumhurbaşkanının yaptığı anlaşmalar sonrası tahıl fiyatlarının düştüğünü belirtirken “Tahıl koridorlarıyla dünyanın temel problemleri çözüldü. Bu Recep Tayyip Erdoğan etkisidir” dedi.

HABER: Heval Simge Klavuz