Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 13 Nisan- 7 Ağustos tarihleri arasında yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor. İsviçreli Annette ve Peter Nobel’in” Press Art” Koleksiyonu’ndan eserlerle oluşturulan “Ve Şimdi İyi Haberler” sergisini sanatseverlerle buluşturuyor.

Sergi, matbaanın icadıyla birlikte gazete ve sonrasında resimli dergilerin basılmasından yola çıkarak kitleselleşen iletişim araçları ve sanat arasındaki ilişkiyi konu alıyor. 19. yüzyıldan günümüze, medya tarihinde son 150 yılın bilim, kültür ve siyasetteki en önemli meselelerini gözler önüne seren sergi, geçtiğimiz 20 yılda yaşanan büyük değişimlere ve bu değişimlerin medya sanatındaki etkilerine ilişkin de önemli bilgiler veriyor.

Sergide 164 sanatçının 400’e yakın yapıtı yer alıyor. İsviçreli küratör Christoph Doswald’ın küratörlüğünde hazırlanan sergide birçok yabancı sanatçının yanı sıra Türk sanatçıların eserlerine de rastlamak mümkün. Günümüzden pek çok sanatçının güncel eserlerini görmenin mümkün olduğu sergide Bedri Baykam’ın 1990’ların sonlarından basın sanatıyla ilgili yaptığı tuvallerini de görmek mümkün.

20. yy’lın başından günümüze uzanan oldukça geniş bir zaman diliminde kitleselleşen iletişim araçlarının sanatla arasındaki ilişkiyi sorgulayan “Basın Sanatı” olarak tanımlanan, “Ve Şimdi İyi Haberler: Nobel Koleksiyonu’ndan Eserler” sergisi 7 Ağustos’a kadar Pera Müzesi’nde ziyaret edilebilecek. 

HABER: ZERRİN TÜRKOĞLU AKBULUT