İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), su sayaçlarını uzaktan okuyacak bir uygulamayla su faturalarında yeni bir dönemi başlatıyor. Uygulama, Haziran ayından itibaren başlayıp pilot bölge olarak belirlenen Esenler ve Beykoz’da yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ilk aşamada pilot bölgelerde su sayaçlarını uzaktan okuyacak uygulamaya haziran ayından itibaren başlanacağını duyurdu. İBB’den yapılan açıklamada İSKİ, pilot bölgelerde başlayacak uygulamasıyla, sayaç verilerine kablosuz haberleşme yöntemine haziran ayından itibaren ulaşılacağını bildirdi. 

Açıklamada, fiziksel sayaç okumalarda yaşanan sorunların ortadan kalkacağını, su aboneleri için başlayacak uygulama testlerinin ardından doğal gaz sayaçları için de uygulanmaya başlanacağı aktarıldı.

Esenler 15 Temmuz Mahallesi’ndeki TOKİ Konutları ile Beykoz Riva Mahallesi’nde Düşler Vadisi Riva Konut Projesi’ndeki faturaların artık teknolojik uygulama sayesinde uzaktan okunacağına işaret edilen açıklamada, “Esenler’de 2 bin 124, Beykoz’da 1500 konutta haziran ayından itibaren projeye başlanacak. Sistemin devreye girmesiyle birlikte İBB personel ve maliyet açısından önemli tasarruf ve verimlilik sağlayacak.” ifadeleri kullanıldı.

AKILLI SAYAÇ PROJESİ

İSKİ Genel Müdür Raif Mermutlu, açıklamasında teknolojiyi hizmetlere uyarlama ilkesiyle akıllı sayaç projesini hayat geçirdiklerini söyledi. 2022’de toplam 20 bin akıllı sayaca geçilmesini planladıklarını belirten Mermutlu, “Akıllı sayaç projesiyle her ay abonenin konutuna giderek gerçekleştirdiğimiz okuma işlemlerini uzaktan yapabileceğiz. Yine açma-kapama gibi işlemleri de uzaktan gerçekleştirebileceğiz. Ayrıca İstanbullulara tüketim değerleri ile ilgili de anlık bilgi sunabileceğiz. Bütün bunları gerçekleştirirken hem zamandan hem de maliyetlerden ciddi bir tasarruf da sağlayacağız. Şu an test aşamasındayız. Verimli olması halinde İstanbul geneline yayılmasını hedefliyoruz.” dedi.

HABER: BETÜL KİREZ