Sosyal medya platformu Instagram, özçekim videosu özelliğini kullanıma sundu. Hesap doğrulamada kullanılacak bu özelliğin ayrıntıları paylaşıldı.

Popüler sosyal medya platformu Instagram, özçekim videosu özelliğini başlattı. Instagram kullanıma sunduğu bu özellikle beraber sahte ve spam hesapları engellemeyi amaçlıyor. Instagram’da çok fazla sayıda sahte ve spam profil yer alması kullanıcılar tarafından birçok şikâyete neden oluyor. Bu durumun önüne geçmek adına platform, videolu özçekimin nasıl ve nerede kullanılacağına dair tüm ayrıntıları paylaştı.

Platformun sahibi Meta, bu özelliğe ilişkin açıklama yaptı. Kullanıcıların veri güvenliği konusunda endişe etmemesi gerektiğini ima etti ve yüklediğiniz video özçekimlerin Instagram’da asla görünmeyeceğini açıkladı. Bunun yanında bu videoların 30 gün içinde silineceğini de belirtti. Ayrıca şirket, biyometrik veri toplamayacağını ve şirketin yüz tanıma teknolojisini kullanmayacağını açıkladı. Instagram, “Başınızı farklı yönlere çevirdiğiniz kısa bir videoya ihtiyaç duyuyoruz. Bu, gerçek bir kişi ve kimliğinizi doğrulamamıza yardımcı olacak.” şeklinde açıklama yaptı. Bunun yanında sosyal medya danışmanı Matt Navara, Twitter hesabından söz konusu yenilikle ilgili şu paylaşımı yaptı.

Tinder ve Bumble gibi uygulamalar uzun süredir kullanıcıların kimliklerini doğrulamak için farklı açılardan özçekimyüklemelerini istiyor. Instagram da getirdiği bu özellikle beraber sahte profillerin önüne geçmeyi hedefleyip platformu daha güvenilir bir yer haline getirmeyi planlıyor.

Haber: Korhan Tan