İngiltere Şehir Bakanı John Glen hükümetin kriptoda öncülük etmek için yapacağı NFT projesini kamuoyuyla paylaştı. Glen, pazartesi günü yaptığı açıklamada, İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak’ın Kraliyet Darphanesi’nden NFT’yi “yaz ayına kadar” oluşturmasını ve yayınlamasını istediğini söyledi.

İngiltere hükümeti pazartesi günü, kripto para birimi alanında “dünya lideri” olma yolunda ilerlemenin bir parçası olarak, kendi takas edilemez tokenini basmayı planladığını duyurdu.

Maliye Bakanı Rishi Sunak, İngiltere için madeni para basmaktan sorumlu hükümete ait şirket olan Royal Mint’ten NFT’yi “yaz ayına kadar” oluşturmasını ve yayınlamasını istedi. “Çok yakında daha fazla ayrıntı mevcut olacak” diye ekledi.

NFT’ler, birçok kripto paranın temelini oluşturan teknoloji olan blockchain kullanan bir sanat eseri veya video oyunu avatarı gibi sanal bir öğenin sahipliğini temsil eden dijital varlıklardır. Ünlüler ve büyük şirketler tarafından artan benimsenme sayesinde, geçen yıl çok fazla ün kazandılar.

HABER: UMUTCAN YILDIRIM