Netflix, Türkiye’deki temel, standart ve özel paket olarak sunulan üç üyelik ücretine de yüzde 40 zam uyguladı. Netflix’den yapılan açıklamada, “Yeni üye olacak kullanıcılarımız için yeni ücretler geçerli olurken, mevcut üyelerimizin tümü içinse bu değişiklik aşamalı olarak sunulacaktır” denildi. Yapılan zamdan sonra en düşük Netflix paketi, 37,99 TL oldu.

Dünyanın en büyük film ve dizi platformlarından Netflix, Türkiye için üyelik ücretlerinde artışa gitti. Platformun web sitesinde yer alan bilgide, “Netflix’i akıllı telefonunuz, tabletiniz, akıllı TV’niz, dizüstü bilgisayarınız veya yayın cihazınızda sabit bir aylık ücretle izleyin. Aylık plan ücretleri 37,99 TL ile 77,99 TL arasında değişmektedir” denildi.

Zam Sonrası Paketler Ne Kadar Oldu?

Netflix’in en uygun fiyatlı paketi olan ve tek ekranda 480p çözünürlükte içerik izleme imkânı sunan Temel Plan’ın fiyatı, 26,99 TL’den 37,99 TL’ye yükseldi. İki cihaza ve 1080p çözünürlüğe izin veren Standart Plan, 40,99 TL’den 57,99 TL’ye yükselirken en pahalı seçenek olan, dört cihaza ve 4K + HDR çözünürlüğe izin veren Özel Plan ise 54,99 TL’den 77,99 TL’ye yükseldi.

Bu zamların aktif kullanıcılara kademeli olarak sunulacağı yeni abone üyeliklerinin ise yeni tarifeden uygulanacağı belirtildi. 2022 yılı başında birçok ülkede yüzde 30-50 arasında artışa giden şirket Türkiye fiyatlarına son zammı 2021 Mart ayında yapmıştı. Ülkemizde faaliyet gösteren diğer platformların da yakın zamanda zam yapacağı düşünülüyor.

HABER: DELİL NESİN ILGAZ – MUHAMMED FAHRETTİN SEYFULLAHOĞULLARI