Dünyanın en zengin kişisinin yönetiminde 3. haftasına giren Twitter’da kaos baş gösterdi. Elon Musk Twitter’ın iflas edebileceği konusunda çalışanlarına uyarıda bulundu.

Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan iki hafta sonra çalışanlarına, şirketin iflas edebileceği konusunda uyarı içeren bir e-posta gönderdi.

Musk gönderdiği e-postada ;

“Önemli bir abonelik geliri olmazsa, Twitter’ın yaklaşan ekonomik krizde hayatta kalamaması kuvvetle muhtemel. Gelirimizin kabaca yarısının abonelikten gelmesine ihtiyaç var” ifadesinde bulundu.

Elon Musk, satın alma işlemi gerçekleştikten sonra yönetici kadrosunu işten çıkarmıştı. Bu durumun ardından şirketin günde 4 milyon dolardan fazla zarar ettiğini söyleyerek bu durumu reklam verenlerin kaçmaya başlamasından kaynaklandığını söyledi.

Aboneliklerden daha fazla para kazancı sağlanması gerektiğini söyleyen Musk, Twitter Blue Hizmeti içinde ayda 8 dolar ücret almaya başladı.

Twitter’ın şu an 13 milyar dolar borcu bulunuyor bu da önümüzdeki 12 ay içerisinde toplam 1,2 milyar dolar gibi bir faiz ödemesi ile karşı karşıya kalınacağını gösteriyor. Bu ödemeler Twitter’ın son açıklanan nakit akışını fazlasıyla aşıyor.

Haber: Recep Can Yeniköylü