Birçok öğrencinin beklediği karar sonunda geldi. Üniversitelere NFT ve Blockhain dersleri ve bölümü eklenecek. YÖK başkanı ayrıca metaverse’de vurgu yaptı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından yapılan açıklamaya göre, üniversiteler için NFT ve blockhain teknolojisine dayanan eğitim programı hazırlanıyor. Son dönemde çok önemli bir hale gelen ve geleceğe yön veren bu konunun artık eğitimde de önemli bir hale geldiğini söyleyen Özvar, metaverse’e vurgu yapmayı da ihmal etmedi.

Üniversitelere NFT Ve BLOCKHAİN Programı Eklenecek

Covid-19 dönemiyle birlikte dijital dönüşümün önemine dikkat çeken YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar uzaktan eğitimin de bunun bir parçası olduğunu söyledi. Pandemiyle birlikte uzaktan eğitimin ve teknolojinin kullanımının vazgeçilmez bir yere ulaştığını belirten Özvar üniversiteler için NFT ve blockhain senaryosu üzerinde detaylı çalıştıklarını anlattı. Uzaktan eğitimin neredeyse bütün eğitim – öğretim kurumlarının bir parçası olduğunu dile getiren Özvar, “Eğitim öğretim aksamamış oldu. Bütün üniversitelerde uzaktan eğitim öğretim işini geliştirmeyi hedefledik. Hepimiz ciddi bir tecrübe yaşadık” dedi.

NFT, metaverse ve blockhain derslerinin bu temaları içerecek programların hangi üniversitelerde açılacağı şimdilik belirsizken, YÖK tarafındaki çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söylemek mümkün.

HABER: EGE VARNA