(İAHA)-İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Halit Aydın Yerleşkesinde öğrenciler için aşı çadırı kuruldu. İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Yükseköğretim Kurumu’nun iş birliğiyle üniversite öğrencileri randevu almadan kampüste aşı olabiliyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İzmirli kampüste kurulan aşı çadırı için Demirören Haber Ajansı’na (DHA) konuştu. Aşı olmanın önemine vurgu yapan Prof. Dr. İzmirli Yükseköğretim Kurumu yönergesi kapsamında 2. doz COVID-19 aşısı olmayan öğrencilerin derslere alınmayacağını ve bu anlamda öğrencilerin aşı olmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Üniversite içine kurulan aşı çadırlarıyla birlikte öğrencilerin derslerden geri kalmamalarını ve aşı sayısının arttırılmasını amaçladıklarını dile getiren Prof. Dr. İzmirli, “İstanbul ülkenin en kalabalık ve bünyesinde en çok üniversite bulunduran şehri. Dolayısıyla kendi öğrencilerimiz kadar yabancı öğrencilerimiz de var. Küresel bir salgın döneminde öğrencilerimize aşı olma teşviki ile iş birliğine katıldık” dedi.

Aşı olmak isteyen öğrenciler 15 günlük PCR testini ya da HES kodunu göstererek randevu almadan aşı olabiliyorlar.

Haber: Runahi ÖZAY- Zehra Nur ÖZTÜRK