Pınar Erbaş İstanbul Aydın Üniversitesi THP Meets Etkinlikleri kapsamında öğrencilerle buluştu.

Show TV Haber Sunucusu Pınar Erbaş yapılan söyleşide öğrencilik hayatından şimdiki konumuna nasıl geldiğini anlattı. Eğitimini Galatasaray Lisesi ve ardından Galatasaray Üniversitesi’nde tamamlayan Erbaş, öğrencilik hayatını o dönem yeni kurulmuş olan Habertürk Gazetesi’nde stajyerlik yaparak geçirdiğinden bahsetti. Üniversite hayatını gazete ve okul arasında geçen yoğun bir dönem olarak tanımlayan ünlü sunucu daha sonra Habertürk Gazetesi’nde kadrolu olarak çalışmaya başladığını, işini çok severek yaptığını ancak çabalarının karşılığını alamadığını söyledi.

“Hiçbir zaman televizyon hayalim olmadı, ben haberci olmak istiyordum.”

Habertürk Gazetesi’nde Selçuk Tepeli ile yolları kesişen Pınar Erbaş, Tepeli’nin önerisi üzerine özel röportajlar yapmaya başladı. Daha sonra kamera önü deneyimi olmamasına rağmen Show Haber sunuculuğu için önerildi. 26 yaşında televizyon kariyerine başlayan Erbaş simdi bulunduğu konumu şu şekilde anlatıyor: “ Gazetede çalıştığım son dönemlerde depresif bir haldeydim. Verdiğim çaba aldığım paraya değmiyordu ve insanların benden farklı beklentileri vardı. Benim hiçbir zaman televizyon hayalim olmadı, ben haberci olmak istiyordum. Ancak önümü göremediğim o son dönemlerde bir anda karşıma televizyon fırsatı çıktı” dedi.

“Sakın kendinize haksızlık yapmayın ve mükemmeli ararken iyiyi kaçırmayın.”

Üniversite hayatını yoğun tempoyla çalışarak geçirdiğini anlatan Pınar Erbaş, “üniversite hayatımı yaşayamadım” düşüncesiyle mezun olduktan dört sene sonra Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde master yaptığını söyledi. Söyleşide buluştuğu öğrencilere onları çok iyi anladığını belirten Erbaş, onlara iyi bir haberci olmanın çok araştırıp sürekli farklı kaynak ve insanlardan haberler okumaktan geçtiğini vurguladı.

Son olarak kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan ünlü sunucu, “ Televizyon kariyerimde ilk zamanlarda cahil cesaretim vardı. Sonra işin ciddiyetini anlayınca heyecanım arttı. Ben sabahları 10.30’da şirkete gidip toplantılara giriyorum ve akşam 19.00’daki programıma ön hazırlık yapıyorum. Ön hazırlığınız, konuya hakimiyetiniz ne kadar fazlaysa heyecanınız o kadar az oluyor.” dedi.

Haber: Merve Ağırbaş