İstanbul Büyük Şehir Belediyesinden kültürel mirasımıza yeni bir katkı. Bulgur Palas yapılan restorasyonun ardından ziyaretçilere kapılarını açtı.

İstanbul’un kalbi tarihi yarımada… İstanbul’a ait simgesel bir yapı… Bütün güzelliğiyle İstanbul’un silüetiyle bütünleşmiş Bulgur Palas’ın restorasyonu tamamlandı.   

Aksaray’da bulunan Bulgur Palas, şehrin tarihi ve kültürel mirasının çarpıcı yapılarından biri olarak dikkat çekiyor. Bolulu Mehmet Habip Bey tarafından 1912 yılında mimar Giulio Mongeri’ye yaptırılan bina, o dönemden beri şehrin önemli simgelerinden biri olarak görüldü.

Cumhuriyet öncesi arşiv ve lojman olarak kullanıldıktan sonra mülkiyeti Osmanlı Bankasına geçen bina, uzun süre atıl kaldıktan sonra 2001 yılında yine özel bir banka tarafından kullanılmıştı. Onca badirelerden geçip çeşitli el değiştirmelerin ardından bakımsız kalan bu yapı İBB tarafından yaptırılan restorasyonla birlikte geçtiğimiz günlerde halkın kullanımına tekrar açıldı.

Günümüz modern ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde organize edilen Bulgur Palas artık ücretsiz kütüphanesi ve zengin fotoğraf koleksiyonuyla halkın hizmetinde.

Bulgur Palas Aksaray, Fatih’te Kargı çıkmazında ziyaretçilerini bekliyor.

Haber: Gökhan HACILAR