Rize Dernekler  Federasyonu (RİDEF ile valilik tarafından bu yıl 12. düzenlenen ‘7 bölge, 7 renk, biriz, beraberiz, kardeşiz’ sloganı ile Rize Tanıtım Günleri 25-29 Mayıs tarihleri arasında Yeni Kapı Etkinlik alanında gerçekleşti. Etkinlikte, Çaykur çayı uzaya gönderildi.

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından İstanbul’da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Rize Günleri görkemli açılış töreni ile başladı. Etkinliklerde Çaykur çayının uzaya gönderildiği anlar büyük ilgi uyandırdı.  Etkinlikte, GPS takılı bir çay torbası balonla gökyüzüne salındı. “7 bölge, 7 renk, biriz, beraberiz, kardeşiz” sloganıyla düzenlenen Rize Günleri’nin açılış programına Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, katıldı.

 Şehrin tüm kültürel değerlerinin İstanbul’a taşındığı etkinliklerde, İkizdere’den  Hemşirene, Fındıklı’dan İkizdere’ye,  Pazar’dan Ardeşen’e Rize’nin tüm ilçeler tanıtıldı. Şehrin tarihi ve kültürel, etnografik değerleri, doğal güzellikleri, yöresel kıyafetleri, el sanatları, tulumu, kemençesi, horonu, atmacası, atma türküsü, çayı ve daha bir çok değeri İstanbul Yeni Kapıda Etkinlik alanında sergilendi.

HABER: MELTEM AKGENÇ