Avlanma yasağının 15 Nisan itibariyle başlamasının ardından balık tezgahları kültür balıklarıyla süsleniyor.

Balıkçıların denizlerde avlanma yasağı 15 Nisan itibariyle başladı. Yasak sonrasında olta balıkları tezgahlarda yerini almaya başladı. Balıkçılar denizlerdeki av yasağının ardından teknelerini limanlara demirleyerek yeni sezon için ağlarının bakımını yapıyor. Yasakla beraber, 12 metreden büyük olan tekneler denize açılamıyor. Uzunluğu 12 metreye kadar olan tekneler belli kısıtlamalar çerçevesinde kıyı bölgelerde av yaparak balıkları tezgahlara ulaştırabiliyor.

Yeni sezonu umutla beklediklerini dile getiren balıkçı Caner Güven balığın her zaman olduğunu belirterek, “Ağ ile avlanma havaların ısınmasına bağlı. Denizde balık her mevsim var. Sadece büyük teknelerle avlama yapılmıyor. Yaz balıkçılığı yapılıyor. Şu anda tezgahlarda her zaman olduğu gibi istavrit, barbun, mezgit mevcut.” dedi.

“Hamsi mevsimi bitti”

Hamsinin mevsiminin bittiğini söyleyen Güven, “Hamsi mevsimi bitti. Artık hamsi avlanamaz. Çıkan hamsi de yenmez. Balık yemek isteyenler için ilkbahar aylarında en çok sevilen balıklar mezgit, barbun, istavrit, çupra, levrek ve somon oluyor. Balık tüketimi önemli. Her mevsim tüketilmeli” İfadelerini kullandı

Güncel Balık Fiyatları

İstavrit: 50-60 TL

Mezgit: 50 TL

Çupra: 90 TL

Alabalık: 50 TL

HABER: BETÜL KİREZ – İREM BORA