Yaşanan yüksek döviz artışları unlu mamullerin üretim maliyetini arttırdı. Fırıncılar bu sene İstanbul’da 330 gram Ramazan pidesinin tanesi 6 lira olarak belirlendi.

Ramazan ayının olmazsa olmazlarından biri olan Ramazan pidesinin fiyatı açıklandı. Ramazan pidesinin gramajı düşürülmekle birlikte %66 zam yapıldı. İlk oruç 2 Nisan Cumartesi günü tutulacak. Geçtiğimiz sene 365 gram Ramazan pidesi 4 liradan satışa sunulurken, bu sene 330 gram sade Ramazan pidesi 6 liradan, 415 gram sade pidenin ise 7.5 liradan satışa sunulacak. İBB Halk Ekmek ise 330 gram Ramazan pidesini 3 liradan vatandaşlara sunacağını yaptığı şu açıklamayla belirtti. “Vatandaşlarımız Ramazan’da 330 gramlık pideyi 3 TL’den Halk Ekmek büfelerinden satın alabilecekler. İBB olarak ülkemizin yaşadığı ekonomik zorlukta İstanbullulara en sağlıklı ve ucuz ekmeği sunmaya devam edeceğiz”

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, fırıncıların piyasada un bulmakta zorluk çektiğini ve bu duruma devlet tarafından el atılmadığı takdirde bu fiyatların sabit kalacağını belirtti. Fırıncıların devamlı kendisini aradığını söyleyen Çetin, fırıncılar devlet destekli un alamadıklarını, değirmenlerin fırıncılara un vermediklerini dile getirdi.

HABER: SERHAT ÜNLÜ – EGE VARNA – MERT ÜNLÜ