Son yıllarda Türkiye’de ortaya çıkan ‘Hayat Pahalılığı’ kavramı, Türk halkını olumsuz etkiledi. Türk lirasının değer kaybı, kurdaki dalgalanmalar ve dünyada son dönemde yaşanan gelişmeler hayat pahalılığının bazı sebepleri arasında gösterebiliriz. Toplumun özellikle alt ve orta tabakasını etkileyen bu kavram, orta kesimin yok olmasına ve tabakalar arasında uçurumlara sebep oldu.

Son yıllarda Türk halkının tanıştığı ‘Hayat Pahalılığı’ kavramı, özellikle toplumun alt ve orta sınıfını olumsuz etkiledi. Türkiye’deki ve dünyadaki yaşanan gelişmelerden dolayı hayat pahalılığını derinden hisseden vatandaşlar; et, yumurta, yağ gibi temel ihtiyaçlara erişimde zorlanmaya başladı. Alım gücü karşısında yenik duruma düşen halk, bunun sebebi olarak; ‘Türk lirasının değer kaybı, kurdaki dalgalanmalar ve işsizlik’ gibi çeşitli sebepleri gösteriyor.

48 Ay Vadeli Yağ Satışı

Hayat Pahalılığı kavramı, Türk halkını her gün yeni bir ilginç olay ile karşı karşıya bırakıyor. Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş sonrasında yağ ithalatında yaşadığımız zorluklar ve stoklarımızın azalması yağ fiyatlarını arttırdı. Yağdaki kıtlık ve vatandaşın yüsek talebi sonucunda çeşitli alışveriş sitelerinde yağ, taksitle satılmaya başlandı. Türkiye’nin en popüler alışveriş sitelerinden olan Hepsiburada ve Trendyol’da 18 litre yağ 1100 liradan 48 ay vade seçeneğiyle satılıyor.

2022’ye Dikkat

Türkiye içerisinde gerçekleşen siyasi gerilimler ve enflasyon gibi nedenler Türk lirasının değer kaybına ve alım gücünün gün geçtikçe zayıflamasına yol açıyor. Vatandaşlar bu durum karşısında ne yapacağını bilmezken, uzmanlar ise Türkiye’de yaşanan ekonomik olumsuzlukların halkın cebini daha da etkileyeceğini ve 2022 yılında hayat pahalılığının alt ve orta sınıfların varlığını tehlikeye atacağını düşünüyor.

HABER: DURSUN POYRAZ SAYGILI