Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Kabine Toplantısının ardından asgari ücrete ikinci zam sinyali verdi. Zam için temmuz ayını işaret eden Erdoğan, alım gücünü iyileştireceklerini ve vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki haftalık aranın ardından Beştepe’de yapılan kabine toplantısından sonra önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamaları asgari ücretliye müjde niteliğindeydi.

“Temmuz’da Enflasyon Farkı Uygulanacak”

Üç saat süren kritik toplantı sonrası, dar gelirli aileler için enflasyon farkı olarak alım gücünü arttıracaklarından bahseden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Vatandaşlarımızın hayat pahalılığı nedeniyle zor günler geçirdiğini biliyoruz. Dar gelirli vatandaşımızın alım gücünün düştüğünün farkındayız. Alım gücündeki gerilemeyi telafi etmeye çalışıyoruz. Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışı ile dar gelirli vatandaşların alım gücünü biraz daha artıracağız” şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise en son yaptığı açıklama da “Asgari ücrette enflasyona uygun güncelleme gündemde yok. Popülist taleplere kaymamamız lazım, biz gerçekçiyiz.” ifadelerini kullanmıştı.

HABER: UMUTCAN YILDIRIM – DELİL NESİN ILGAZ