Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Avrasya yükseköğretim zirvesi hazırlıkları devam ediyor. Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın’ın ev sahipliği yapacağı zirveye bu yıl Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de katılması bekleniyor.

Avrasya Üniversiteler Birliği’nin (EURAS) düzenlediği Avrasya yükseköğretim zirvesi 2-4 Mart tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilecek.

44 ülkeden 200 üniversite ile 2500 üzerinde rektör, rektör yardımcısı, akademisyen ve uluslararası eğitim sektöründen uzmanların katılacağı zirveye, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye İhracatçılar Meclisi ( TİM), Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) ile İstanbul Teknik Üniversitesi Sabancı Üniversitesi, UC Berkeley University ve Oxford International Education Group gibi dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları katkı verecek.
Zirve geçen yıl 3-5 Mart tarihlerinde Covid 19 salgını nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştirilmişti.

Haber: Zerrin TÜRKOĞLU AKBULUT/ Muhammed Arda DEMİR