Ülkemizde bir dönem kullanımı popüler haline gelen Uber, uzun bir aradan sonra yeniden Türkiye’de. Yakın zamanda ülkemizde faaliyet geçecek olan Uber hakkında taksiciler rahatsız.

Uber Taksi’ler geri dönüyor. Yeniden Türkiye’de faaliyet gösterecek olan Uber Taksi’ler hakkında taksici esnafı ise oldukça rahatsız durumda. Bu rahatsızlığın altında yatan nedeni Bakırköy Osmaniye’de taksi şoförlüğü yapan Serkan Özenses anlattı. Özenses problemin taksi plakasından kaynaklandığını dile getirirken “Eğer özel ulaşım araçlarına ortak çıkarsa, bu bizim elde ettiğimiz geliri düşürecek ve zamanla maliyetlerimizi karşılayamayacağız.” dedi.

Taksiciler, Uber’in vergisiz haksız kazanç elde ettiğini düşünmekte.

Özenses, “Zaten korsan taksiler varken zor geçinen taksiciler Uber ile birlikte iyice zorlanacaklar. Çünkü elde edilen gelir doğrudan taksicilerin cebine gitmiyor. Taksinin bakımı, vergisi, plaka sahibi ve taksiye çıkan arkadaş arasında pay ediliyor.” dedi.

Vatandaşların taksiciler hakkında önyargılı düşündüklerini de belirten Özenses, “Bu mesleği ne yazık ki hakkıyla yapan kişi sayısı az ve bu kişiler mesleğimizi lekeliyor.” diyerek sözlerini tamamladı. Genel olarak taksiciler piyasada başka bir ortak istemiyorlar. Bu konuda kararlı olan taksiciler asla taviz vermeyeceğiz diyorlar.

HABER: SERHAT ÜNLÜ – EGE VARNA