Maçka Demokrasi Parkı, geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi. Nişantaşı, Osmanbey, Beşiktaş gibi kalabalık ve hareketli noktaların arasında bulunan Maçka Demokrasi Parkı, insanların uğrak bir noktasıyken yapılan çeşitli düzenlemelerin ardından insanların aynı zamanda tercih noktası haline geldi.

Şişli İlçesinde 1993 senesinden beri park olarak kullanılan Maçka Parkı, İstanbul’un ortasında vatandaşlarına temiz hava alma imkanı sunuyor. Hayvan dostlarını gezdirenler, yürüyüş ve sporunu yapanlar, arkadaşlarıyla eğlenen öğrencilerin yanında pandemiyle beraber böyle parklara ve yeşil alanlara duyulan ihtiyaç artmış bulunuyor.

İstanbullular için sürdürülebilir yeşil alanlar ve enerjik kamusal mekanlar yaratarak ve sürdürmeyi amaç edinmiş olan Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, bu projeleri “Yeşil İstanbul” kapsamında yürütüyor.

Parkta yapılan düzenlemeler, özgün yapıyı ve tasarımları bozmadan gerçekleştirilmiş. Bunun yanı sıra mevcut görünümün bozulmamasına dikkat edilmiş ve çözümler üretilmiş. Yayalar için yürüyüş yolları düzenlenmiş, çocuklar için oyun alanları yenilenmiş, süs havuzunun temizliği yapılarak yenilenmiş. Çevreye fazladan konulan çöp kutuları parkın temiz kalmasında önemli bir yer oynuyor.

Maçka Demokrasi Parkı’nın yenilenmesinin sürdüğü esnada “Birlikte, Genç, Bir Arada, Dinamik, Güvenli” şeklinde beş ilke benimsenerek çalışmalar sürdürülüyor.

Her yaştan insanın yeşil alan ihtiyacını karşılayan Maçka Demokrasi Parkı, yenilenmiş haliyle vatandaşlara temiz hava alma imkanı sunmaya devam ediyor.

Haber: Berfin Kahraman – Ceren Kahya