Ülke genelinde etkisi hala devam eden COVID-19 salgını ve ekonomik krizin getirmiş olduğu fahiş fiyatlar vatandaşları zorluyor. Her geçen gün artan geçim sıkıntısı ve zamlanan fiyatlar hakkında Bakırköy halkıyla konuştuk.

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılar esnaflarla beraber vatandaşı da etkiliyor. Her geçen gün düşen alım gücü insanları düşündürüyor. Son gelen zam fiyatları alım gücünüzü ne kadar etkiledi? sorusuna yanıt olarak Bakırköy’de çalışan Ali İsmail Eruzun, fiyatların herkesin alım gücüne etki ettiğini, insanların kredi çekip borçlandığını ve asgari ücretle aile geçindirmenin imkânsız boyuta geldiğini belirtti. Market fiyatları hakkında da görüşlerini belirten Eruzun, “Burada 50 kişinin 49’u borçlu olsa sadece 4 kişi borcunu ödeyecek durumdadır. İnsanlar yağ fiyatları yüzünden kızartmayı bırakıp haşlamaya yöneldi” dedi.

“Gelirim İyi Olmasına Rağmen Zorlanıyorum”

Bakırköy’de yaşayan başka bir vatandaşa, sizce market fiyatları abartılıyor mu? sorusunu yönelttiğimizde Beyhan Meriç, “Kesinlikle hayır. Ben refah düzeyi yüksek olan birisiyim. İyi bir gelirim olmasına rağmen artan fiyatlar bana bile zorluk çıkartıyor” dedi. Bu maaşlar ve artan fiyatlarla aile geçindirmenin de çok zor olduğunu dile getiren Meriç, fiyatların düşeceğini düşünüyor musunuz? sorusuna fiyatların düşmesinden ziyade artacağını dile getirdi.

HABER: Serhat ÜNLÜ/ Ege VARNA/ Mert ÜNLÜ (İAHA)