Microsoft, geçtiğimiz aylarda Windows kullanıcılarına sunduğu Windows 11’in ardından, sisteme oldukça benzer bir görünüme sahip olan yeni işletim sistemi Windows 11 SE’yi tanıttı. Windows 11 SE’nin öğrencilere ve okullara özel olarak tasarlandığı belirtildi.

Microsoft, düzenlediği çevrimiçi eğitim etkinliğinde öğrenciler ve okullar için tasarlanmış yeni işletim sistemi Windows 11 SE’yi tanıttı. Eğitim kurumlarına yönelik uygun fiyatlı dizüstü bilgisayarlara yüklü olarak gelecek yeni işletim sisteminin yalnızca Microsoft uygulamalarıyla sınırlı kalmayacağı belirtildi. Microsoft’un eğitim pazarlaması başkanı Paige Johnson, yeni işletim sisteminin Zoom ve Chrome dahil olmak üzere üçüncü taraf yazılımlarını desteklediğini de söyledi. Bunun yanında Microsoft, öğrencilerin dikkatini dağıttığını düşündüğü için yeni Widget’lar bölümünü Windows 11 SE’den kaldırdı. Windows 11 ile gelen Snap Layouts özelliği ise aynı anda yalnızca iki uygulamayla çalışacak şekilde basitleştirildi.

Windows SE için yeni cihazlar üretilmeye başlandı

Windows 11 SE yalnızca düşük maliyetli ve sistem özellikleri düşük olan bilgisayarlarda kullanılacak. Bu noktada Acer, Asus, Dell, Dynabook, Fujitsu, HP, JK-IP, Lenovo ve Positivo gibi üreticilerin Windows 11 SE için yeni cihazlar üretmeye başladığı bilgisi paylaşıldı. Bunun yanında Microsoft, kendi işletim sistemine özel bir dizüstü bilgisayarını da tanıttı. Surface Laptop SE isimli yeni bilgisayar, 249 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Satışa sunulacak yeni bilgisayar, Windows 11 SE sistemi yüklü bir şekilde gelecek.

Haber: Korhan Tan