Teknoloji devi Apple’ın kurucuları Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından 1976 yılında tasarlanan Apple 1, ABD’nde yapılan müzayede sonucu 400 bin dolara satıldı.

Apple’ın ilk ürünü olan ve günümüzde dünyada sadece 20 adet kaldığı bilinen Apple 1 bilgisayarı California’da John Moran Müzayede Evi’nde açık artırmaya sunuldu. Kasası nadir bulunan Havai koa ağacından yapılan ve halen çalışır durumda olan bilgisayarın bugüne kadar sadece iki sahibi oldu. Bilgisayarının ilk sahibinin bir üniversite profesörü olduğu ve sonrasında bilgisayarı 650 dolar karşılığında bir öğrencisine sattığı biliniyor.

Teknoloji devinin ilk ürünü koleksiyoncular tarafından büyük ilgi görüyor

California’da yapılan müzayedede 400 bin dolara satılan 45 yıllık bilgisayar, halen çalışır durumda olması ve dünyada bulunan son 20 üründen biri olması nedeniyle müzayedeye gelen koleksiyoncular tarafından büyük ilgi gördü. Bu nadir makine 1 Nisan 1976’da bir garajda tasarlanmıştı.

En yüksek fiyata satılan Apple 1 değil

400 bin dolara satılan makine, en yüksek fiyata satılan Apple 1 değil. 2014 senesinde New York’ta yapılan  müzayedede bir başka Apple 1 bilgisayarı 905 bin dolara satılmıştı.

 Haber: Merve Ağırbaş