Twitch’te yaşanan kara para aklama skandalının ardından, yayıncılar tepkilerini göstermeye devam ediyor.

Twitch Türkiye’de yaşanan kara para aklama olayı gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Yaklaşık 2 hafta önce ortaya çıkan skandalda, birçok yayıncının çalıntı kredi kartlarıyla haksız gelir elde ettikleri ortaya çıkmıştı. Olayla ilgisi olmayan yayıncılar ise tepkilerini sosyal medya aracılığıyla ve ‘#TemizTwitch’ etiketi üzerinden göstermeye çalıştılar.

Twitch Açıklama Yaptı

Geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük e-spor ve oyun haber sitelerinden biri olan Dexerto’ya açıklamalar yapan Twitch, eylül ayında Türkiye’deki 150 kullanıcıya yönelik olarak para kazanma araçlarını istismar ettikleri için harekete geçtiklerini belirtti.

Açıklamada olaylar nedeniyle mağdur olan herkesin şirkete mail yoluyla ulaşması gerektiğini bildiren Twitch Sözcüsü, “Yerel kanunları ya da Twitch kurallarını ihlal eden bütün kullanıcıların tespit edilmesi ve platformdan kaldırılması için sürekli çalışıyoruz.” Dedi.

Twitch’in Açıklamaları Yayıncıları Tatmin Etmedi

Twitch’in açıklamaları ardından Türkiye’deki önemli yayıncılardan biri olan Pelin ‘Pqueen’ Baynazoğlu, canlı yayın esnasında olayları eleştirdiği için kimliği belirsiz kişiler tarafından ev adresi ve kimlik bilgileri gibi şahsi bilgileri paylaşılarak hedef gösterildi. Bu olayın ardından birçok yayıncı da aynı durumu yaşamaya başladı. Tüm bu olaylar karşısında Twitch yönetimi ise sessiz kaldı ve tepkilerin odağı oldu.

Twitch’in yaptığı açıklamaların yetersiz olması ve son yaşanan olaylarla ilgili önlem almamasından dolayı bazı yayıncılar daha somut tepkiler dile getirmeye başladı. Başta Jahrein’in ekibi olmak üzere yayıncılar Twitch’i bıraktığını açıkladı. Jahrein’in ekibinden Toqtir, Purplebixi, Adal, Clumsykitty, ErenAktan, Zade ve Moparism platformu terketti. Ayrıca Twitch ile Mayıs 2022’ye kadar sözleşmesi bulunan Jahrein’in ise şimdilik ne yapacağı bilinmiyor.

Bu hareketi takdir eden başka yayıncılar da Twitch platformunu bırakacağını ve başka platformlarda çalışacaklarını belirttiler. Twitch’in ise henüz bir yaptırım uygulamaması yayıncıları ve izleyicileri tedirgin etmeye devam ediyor.

Haber: Emirhan BulatEmirhan Elibol