Bu yıl 43. kez gerçekleşen N Kolay İstanbul Maratonu öncesinde, her yıl düzenlenen ve bir gelenek haline gelen ‘İstanbul Maraton ve Spor Fuarı’ İstanbullularla buluştu. Yenikapı’da bulunan ‘Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde 4-6 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleşen etkinlikte; atletler, ziyaretçiler ve fuara destek veren markalar bir araya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çatısı altında görevini sürdüren Spor İstanbul, geçtiğimiz yıl pandemi kısıtlamaları nedeniyle koşulamayan İstanbul Maraton ve Spor Fuarı’nı bu sene yeniden düzenledi. Her yıl İstanbul Maratonu öncesi düzenlenen İstanbul Maraton ve Spor Fuarı, 4-5-6 Kasım 2021 tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Fuarda bulunan spor federasyonları, atletler, spora destek veren markalar, yurt dışı ve yurt içi maraton temsilcileri ile ziyaretçiler bir araya geldi.

Fuar’da Özel Şovlar ve İnteraktif Oyunlar Yer Aldı

N Kolay İstanbul Maratonu’na katılan sporcuların yarış kitlerinin dağıtıldığı etkinlik, birçok özel şova ve interaktif oyunlara ev sahipliği yaptı. Ayrıca 6 Kasım tarihinde ise 4-13 yaş arası yüzlerce çocuğun katılımıyla ‘Çocuk Maratonu’ gerçekleşti.

Online ve fuar girişindeki alanda kayıt olunabilen etkinlikte, aşı kartı veya 48 saat öncesinden alınmış olan PCR testi kontrolleri gerçekleştirildi. Ayrıca organizasyonda yaşanılabilecek sağlık sorunları ile ilgili sağlık çalışanları etkinlik içerisinde yer aldı.

Fuar Birçok Markaya Ev Sahipliği Yaptı

Fuarda başta sponsor firma olan N Kolay olmak üzere; Red Bull, Hamidiye, Ford, Amazfit, Orcamp, Aftershokz, Kızılay Maden Suyu, Wup, Tchibo gibi birçok firma yer aldı. Fuar ziyaretçilerine indirimler sunan markalar, düzenledikleri yarışmalar sonucunda dereceye girenlere çeşitli ödüller dağıttı.

Fuar 6 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilen ‘Başarı Hikayeleri Moderatör: Zeynep Eylem Şenkal’ etkinliğiyle beraber sona erdi.

Haber: Emirhan Elibol