Twitch Türkiye’de günlerdir gündemi meşgul eden kara para aklama dolandırıcılığının ne kadarlık bir hacme sahip olduğu bir Twitter kullanıcısı tarafından ortaya çıkarıldı. ‘AcabaBuNedir’ isimli Twitter kullanıcısı ortaya saçılan verileri incelediğinde toplamda 14 milyon dolarlık bir meblağ ile karşılaştığını iddia etti.

Dünyaca ünlü yayın platformlarından biri olan Twitch’in 6 Ekim tarihinde yaşadığı veri sızıntısından sonra, kara para aklama dolandırıcılığı gün yüzüne çıktı. Özellikle bazı az izlenen yayıncıların yüksek meblağlarda bağış alması şüpheleri beraberinde getirmişti. Yapılan araştırmalar sonucunda birçok yayıncının aracı kişiler vasıtasıyla kara para aklama olayına karıştıkları ortaya çıktı.

Yaklaşık 14 Milyon Dolarlık Vurgun

Son günlerde ‘AcabaBuNedir’ isimli bir Twitter kullanıcısı, kara para aklama dolandırıcılığı ile ilgili birçok soruyu cevaplamak üzere verileri incelemeye başladı. Twitch’de Türkçe yayın yapan 42.064 yayıncının yaklaşık 14 milyon dolarlık şüpheli gelir elde ettiğini öne süren kullanıcı, incelediği istatistiksel verilerin 2019’un 6. ayından 2021’in 9. ayına kadar olduğunu söyledi.

Ahmet ‘Jahrein’ Sonuç ifade verdi

Öte yandan olayla ilgili araştırmalar yapan ve kullanıcıları bilgilendiren Twitch yayıncısı Ahmet ‘Jahrein’ Sonuç bilgisine başvurulmak üzere emniyete çağırıldı. Antalya’da tatilde olduğunu belirten Jahrein’in telefonla Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne kara para aklama olayı ile ilgili bildiklerini aktardığı öğrenildi.

Ahmet 'Jahrein' Sonuç

Kara para aklama dolandırıcılığıyla ilgili gün geçtikçe yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Skandal gündemi meşgul ederken, yayıncılar ve takipçilerin tedirginliği devam ediyor.

Haber: Emirhan Bulat – Emirhan Elibol