Bu yıl 19’uncusu düzenlenen “Devlet Fotoğraf Yarışması” kapsamında ödül alan fotoğraflar Beyoğlu’nda Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde sergileniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1984’ten bu yana iki yılda bir düzenlenen fotoğraf yarışmasının amacı, ülkemizdeki fotoğraf sanatçılarının çalışmalarını desteklemek ve fotoğraf sanatının  yaygınlaşmasını sağlamak. Bu yılki yarışma pandemi döneminde zor durumda kalan fotoğraf sanatçılarına destek olmayı amaçladığından ayrı bir öneme de sahip.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, her yıl ülkemizin bir bölgesine ve değerlerimize dikkat çekmek amacıyla düzenlediği yarışmayı o bölgenin ismiyle adlandırıyor. Bu yılki yarışmanın adı,  devam eden arkeolojik kazılar nedeniyle “Patara” olarak ilan edildi. İnsan ve Yaşam, Tarihi Yapılar, Deneysel Çalışmalar kategorilerine de bu yıla özel “Patara” kategorisi de eklenmiş durumda.

Coşkun Aral, Reha Bilir, Mete Çamdereli, Celal Gezici ve Doç. Dr. Murat Salim Tokaç gibi alanlarında uzman isimlerin seçici kurulda bulunduğu yarışmada 601 katılımcı arasından 76 kişinin 85 fotoğrafı sergileniyor. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi, 21 Ekim 2021 tarihine kadar ilgililerini bekliyor.

Haber: Berfin Kahraman – Ceren Kahya – Zehra Semerci