Instagram ana sayfa akışındaki tasarımı değiştirmeye hazırlanıyor. Platformun yeni tasarımını test ettiklerini, Instagram CEO’su Adam Mosseri tarafından duyuruldu.

Instagram tasarım ve algoritmalarında sıkça değişiklik yapmasıyla sosyal medya uygulamaları arasında öne çıkıyor. Instagram CEO’su Adam Mosseri ana sayfa akışından “Hikayeler” kısmını kaldıracak bir tasarım üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Mosseri, akış sayfasındaki video ve fotoğraf gönderilerinin daha dikdörtgen bir forma sahip olacağını söyledi. Mosseri Twitter’dan yayınladığı videoda bazı kullanıcılarının hem video hem fotoğraf görmeye başlayacağını ve ekranın daha fazlasını kaplayacağını açıkladı. Mosseri “Videonun geleceğini biliyoruz ve fotoğrafların geleceği için mobil öncelikli.” diyerek Instagram’ın bu şekilde dikey ekranlara ilgisini ölçtüğünü de ekledi.

Instagram TikTok’a mı benzeyecek?

Mosseri’nin Twitter’dan yayınladığı videoda açıklamalarına eşlik eden görüntülerin Instagram’ın yeni tasarımıyla son zamanlarda fazlasıyla popüler olan TikTok uygulamasına benzeyeceği yorumlandı. Instagram geçtiğimiz günlerde TikTok’ta yer alan birçok özelliği bünyesine katmak için çalışmıştı. Bu iki popüler sosyal medya uygulaması sıkı bir rakip. Ayrıca Instagram daha  öncesinde, kendi kullanıcı algoritmasında yer alan TikTok videolarını engellemeye çalışacağını da açıklamıştı.

Hikayeler özelliği kaldırılıyor mu?

Instagram CEO’su Mosseri’nin paylaştığı videoda test aşamasında olan yeni Instagram tasarımının ekran görüntülerinde “Hikayeler” çubuğunun yer almaması dikkat çekti. Videodaki ekran görüntüleri ana sayfadan “Hikayeler” kısmının çıkarılıp çıkarılmadığı ile ilgili soruları beraberinde getirdi.

Haber: Betül Kirez – İrem Bora